top of page

Розпочато стратегічні сесії щодо розвитку освіти Полтавщини

21 липня 2020 року у Полтаві відбулася регіональна стратегічна сесія з розробки Стратегії розвитку освіти Полтавщини, організована Швейцарсько-українським проєктом DECIDE у співпраці з Полтавською обласною державною адміністрацією.


У Сесії взяли участь представники Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, Державної служби якості освіти у Полтавській області, управлінці освіти з громад, керівники закладів освіти Полтавщини.


Наталія Протасова, директорка проєкту DECIDE: «Розвиток та реформування освіти неможливі без довгострокового планування. Особливе значення це має на рівні регіону та громад, адже освіта – є запорукою їх соціально-економічного розвитку. Стратегічне планування є процесом адаптації до змін, засобом забезпечення ефективного розвитку системи освіти області. Той, хто стратегічно планує, – убезпечує своє майбутнє в умовах постійних змін».


«У світі існує багато дієвих підходів до розробки стратегій. Всі вони відрізняються довгостроковістю планування та охоплюють горизонт у 10 і навіть 50 та більше років. Всі ефективні стратегії є простими та зрозумілими, ставлять реалістичні цілі та завдання, які підтримує суспільство. Проєкт DECIDE допоможе регіонам-партнерам розробити такі стратегічні плани і «дорожні карти» модернізації та розвитку освіти. Ми б хотіли, щоб управлінці освіти Полтавщини активно долучалися до такої роботи, щоб вони зосередились на тому, якою вони хотіли б бачити освіту Полтавщини в майбутньому», – зазначила Валентина Полторак, менеджерка проєкту DECIDE.




Алевтина Седоченко, національна експертка з децентралізації управління освітою Проєкту DECIDE: «Робота буде поділена на декілька стратегічних сесій. Ми напрацюємо спільне бачення розвитку освіти у регіоні, інструменти її оцінювання та моніторингу, розробимо план реальних, здійснених дій, покрокову інструкцію реформування управління освітою».


«Мета наших сесій – проаналізувати загальний стан та напрямки розвитку освіти в області, сильні та слабкі сторони, ключові проблеми, які має бути вирішено. Це стане основою для визначення відповідних цілей, завдань, а також підставою формування та коригування відповідних програм», – підсумувала Анна Пуцова, експертка з інституційної підтримки асоціацій та об’єднань органів місцевого самоврядування.



Останні публікації

bottom of page