top of page

Портфоліо для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування


Портфоліо для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з розвитку громадянських компетентностей розроблене для підтримки професійного та особистісного розвитку державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування у питаннях демократичного громадянства та прав людини. Воно є практичним інструментом для рефлексії та оцінювання державними службовцями і посадовими особами органів місцевого самоврядування власних громадянських компетентностей та планування їх розвитку.


Пропоноване Портфоліо може бути використано як частина освітнього процесу для оцінки розуміння слухачами базових концепцій та принципів, які лежать в основі демократії, а також для визначення рівня сформованості навичок активного громадянства та дотримання прав людини.


Портфоліо призначено передусім державним службовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування, однак його також можуть використовувати викладачі, тренери, організатори професійного навчання, політики й усі, хто цікавиться проблемами демократичного громадянства і прав людини.


Автори: Паращенко Л., Молчанова Ю.


Загальна редакція: Протасова Н.


Видання здійснено за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» (www.doccu.in.ua)


Публікацію підготовлено за підтримки Цюрихського педагогічного університету (ЦПУ), Інституту міжнародних освітніх проектів (www.phzh.ch/ipe)


Портфоліо підготовлено у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби (https://nads.gov.ua)


Завантажити в PDF форматі:



Останні публікації

bottom of page