top of page

Семінар-тренінг з ОДГ/ОПЛ для вчителів та керівників шкіл Одеської області

В Одеському обласному інституті удосконалення вчителів 28 та 29 жовтня 2015 року відбувся семінар-тренінг для другої групи з 60 учителів та керівників закладів освіти області в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні”.

Впродовж двох днів учасники семінару – групи з 30 вчителів та 30 керівників закладів освіти області опрацьовували нові знання про освіту для демократичного громадянства та освіту з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в Україні.


Пілотними школами стали по 2-3 навчальні заклади з кожного району, тож маємо великі сподівання, що саме школа – як демократична освітня установа – стане ініціатором та опорою у посиленні місцевого самоврядування в нашій області, адже основним завданням проекту є удосконалення процесу співпраці між системою освіти, громадськістю та органами державної влади для створення демократичного середовища у місцевих спільнотах.


Навчання під час цієї сесії поводили директори, вчителі, викладачі та методисти ООІУВ, які отримали сертифікати тренерів з ОДГ/ОПЛ: Олександр Виходець, Світлана Воронова, Олександр Герега, Лариса Кононенко Лариса, Олена Котенко, Наталя Кравець, Олена Чабан та інші. Головним експертом в Одеській області є Любов Задорожна, заступник директора з науково-методичної та навчальної роботи Одеського обласного інституту удосконалення вчителів. Науково-методичний супровід був забезпечений як регіональними експертами проекту – Оксаною Левчишеною та Оленою Притульською, а також керівником проекту Рольфом Голлобом, професор Цюріхського педагогічного університету (Швейцарія).

Останні публікації

bottom of page