top of page

KOLO Club запрацював у Талалаївській громаді

KOLO Club запрацював у Талалаївській громаді. Тут, як і в інших трьох громадах Чернігівщини, у межах проєкту KOLO Clubs 2.0 запланували безліч активностей. Діти вчилися готувати, зокрема смаколики, дізнавалися правила безпечної поведінки, а також вивчали основи проєктування на прикладі дитячого простору.


Відкриття просторів для дітей у громаді – один із напрямів проєкту KOLO Clubs 2.0, який реалізує ГО «DOCCU» за підтримки FCA (Finn Church Aid). Діти з користю зможуть тут проводити свій вільний час та брати участь у різних позашкільних активностях. Але перед тим, як ці простори відкриють у 4-х громадах-партнерах проєкту, у всіх процесах підготовки братимуть участь діти.


Тренінг для місцевої шкільної команди провели тренери DOCCU. 40 учнів та учениць у командах вчилися проєктному менеджменту: складати бюджет, розумітися у моделюванні.


«Тренінг просто крутезний! Мені сподобалося працювати в команді і робити проєкт. Думаю, що ми допомогли зі стилем медіатеки. І дуже радію за те, що я зміг вкласти частинку своїх думок та ідей, допомагаючи цим у розробці. Мені дуже сподобалося проєктувати макет медіатеки, особливо підбирати наповнення», – ділиться Станіслав Мовчан, учень 6-Б класу Талалаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

На тренінгу школярі вимірювали приміщення. Кожен з учасників займався кресленням, після чого презентував своє бачення і додавав на загальний фліпчарт. А далі робили 3D-моделі просторів з картону та підручних матеріалів.


«Я радий, що мав можливість брати участь у тренінгу, адже отримав нові знання та досвід у макетобудуванні інтер’єру. Тим паче, відкрив для себе те, що мені подобається це робити! Для мене дуже важливо було розкрити вміння роботи в команді, а саме: кожна думка важлива», – каже Ростислав Мовчан, учень 9-А класу.


3D-ручки, набір конструктора LEGO, а також інші матеріали учні використовували, щоб фарбувати, друкувати, вирізати, і зрештою, створити моделі просторів. Школярі отримали домашнє завдання, тож активно працюють над своїми проєктами.


Після того, як учні напрацюють свої проєкти просторів, відбудуться вибори шляхом голосування за найкращу ідею. На основі проєкту-переможця і здійснять реконструкцію приміщення під простір для дітей для Талалаївської громади.


Останні публікації

bottom of page