top of page

Курс за вибором «Навчаємось жити в громаді» буде впроваджено в школах Чернігівщини

Відтепер курс за вибором «Навчаємось жити в громаді», який розробили експерти Проєкту DECIDE, впроваджуватимуть і в школах Чернігівщини – 57 вчителів і вчительок пройшли спеціальну підготовку.


Так, вже з 1-го вересня вони викладатимуть курс для учнів 8(9) класів у громадах-партнерах Проєкту DECIDE Чернігівської області – він охопить 28 закладів освіти Чернігівської ТГ, 12 у Менській ТГ, ще 8 у Коропській ТГ та 3 заклади Березнянської ТГ. А перед стартом педагоги взяли участь у методичному тренінгу, який провели наші тренерки Марія Гриньова та Діана Карпенко. Навчання тривало у два етапи, після чого учасники та учасниці тренінгу отримають від нашої команди сертифікати про підвищення кваліфікації, а головне – можливість викладати курс у новому навчальному році.


«Навчаємось жити в громаді» – курс за вибором, який виділяється з-поміж інших. По-перше, тут менше теорії, а більше практики. По-друге, в його межах учнівська молодь знайомиться з роботою органів місцевого самоврядування, а також дізнається, як може брати активну та відповідальну участь у житті школи та громади. Зокрема, через реалізацію дослідницьких і соціальних проєктів.

Який настрій в освітян? Кажуть, що коментарі обов’язково будуть після перших уроків, однак після тренінгу з методики викладання курсу налаштовані позитивно!


Ось декілька їхніх відгуків:

– «потрібно розвивати надалі та вводити курс в усіх школах України»;

– «корисно, доступно, змістовно, цікаво і важливо для розвитку і становлення нашої держави як демократичної, незалежної, сильної та європейської держави»;

– «впровадження такого курсу змінить підхід до навчання та виховає громадянина, який вмітиме ухвалювати відповідні рішення та стане справжнім новатором».


Вже є навіть пропозиції створити мережу активностей між учнями школи, щоб обмінюватися напрацюваннями і ділитися досвідом. Чому би й ні?


Нагадаємо, що минулого року КЗВ «Навчаємось жити в громаді» отримав отримав гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі». Ознайомитися із навчальною програмою ви можете за цим посиланням bit.ly/3p9xuy9


Радіємо розширенню мережі однодумців та віримо в успіх наших колег!


Останні публікації

bottom of page