top of page

МОН презентувало офіційний переклад Хартії Ради Європи з ОДГ/ОПЛ

9 грудня 2016 року в Міністерстві освіти і науки України відбувся круглий стіл «Демократія та права людини в новій українській школі».


Захід було проведено з нагоди презентації офіційної україномовної версії Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (2010 р.).



Рольф Голлоб, керівник проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» і експерт Ради Європи, виступив з презентацією проекту DOCCU. «Обраний Україною демократичний шлях розвитку суспільства тісно пов’язаний з дотриманням прав кожної людини, активізацією громадянської позиції українців у всіх сферах життя. Для нас особливо важливо, що основні положення Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, на яких засновується проект DOCCU, сьогодні стають пріоритетними напрямами освітньої політики України», – зазначив він.


Наталія Протасова, керівник проекту DOCCU в Україні, та Валентина Полторак, менеджер проекту, взяли участь в експертній дискусії щодо включення громадянських компетентностей у новий стандарт загальної середньої освіти. У ході дискусії експерти розробили практичні рекомендації щодо розвитку громадянських компетентностей у школі відповідно до рекомендацій, викладених у Хартії.


Офіційний переклад документу було здійсненого Асоціацією «Нова Доба» та Європейським Центром ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України в рамках Програми «Демократична школа», а також у взаємодії зі Спільною Програмою Ради Європи та Європейського Союзу «Освіта для демократичного громадянства і прав людини у 6 країнах Східного партнерства».


З перекладом Хартії та Рекомендацій до неї ви можете ознайомитися на сайті Ради Європи.

Останні публікації

bottom of page