top of page

Нова українська школа вимагає нових демократичних підходів до навчання і виховання школярів

Учителі української мови та літератури на соціогуманітарному модулі вивчали основні принципи освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ). Ознайомилися з проектом «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» та з міжнародною освітньою онлайн-платформою http://www.living-democracy.com.ua/.



Освітяни Львівської області поглиблювали свої знання про демократію, права людини і громадянина, про громадянську відповідальність в ігровій формі через вправи: «Перегони на повітряних кулях», «4 кути» та інші. Ділилися своїми роздумами про демократичну школу. Якою школа повинна бути? Що може зробити вчитель для демократизації освітнього процесу? Як виховати свідомих громадян?


«Демократична школа – це школа поваги, взаємопідтримки. Де вчитель буде добрим порадником, захисником, другом, побратимом. Ці якості я намагаюсь втілювати у своїй педагогічній праці», – ділилась своїми роздумами Ольга Вовчанська.


«Чесність і справедливість – найважливіші цінності демократії. Вони є необхідними і в демократичній школі. Цього від нас чекають учні, батьки. Цього прагнемо й ми», – зауважила Марія Медвідь.

Останні публікації

bottom of page