top of page

Освітяни 18 областей України взяли участь у методичному тренінгу «Стаємо сильнішими разом»

50 педагогічних та науково-педагогічних працівників і працівниць з 18 областей України взяли участь у методичному тренінгу «Стаємо сильнішими разом». Усі вони пройшли тижневий онлайн-інтенсив, спрямований на розвиток демократичної взаємодії в дитячих спільнотах задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.


Учасниці та учасники:


  • працювали в групах, виконували практичні завдання, обговорювали виклики та шляхи подолання проблем, що можуть виникати в процесі інтеграції дітей, які опинились в умовах війни;

  • набули практичного досвіду використання навчально-методичних ресурсів освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) у своїй професійній діяльності;

  • визначили можливості застосування методичного порадника «Стаємо сильнішими разом!». До речі, ознайомитись із ним можете і ви! Просто переходьте за посиланням.


Навчальні активності, що містяться в методичному пораднику, розроблені на основі навчально-методичних ресурсів ОДГ/ОПЛ міжнародної освітньої платформи «Living Democracy» (https://www.living-democracy.com/uk/).


«Матеріал, представлений у пораднику, є вкрай необхідним для сучасного вчителя, адже містить інформацію про соціальні, психологічні й педагогічні аспекти інтеграції дітей в умовах війни. Заслуговує уваги й те, що порадник містить поради як для педагогів, так і для батьків. Активності, які є в посібнику, можна легко адаптувати до різних вікових груп та використовувати в освітньому процесі», – ділиться враженнями учасниця тренінгу Оксана Вінтоняк.


Цікаво, що для багатьох учасників тренінгу це було перше знайомство з ресурсами ОДГ/ОПЛ. А дехто відкрив нові можливості їхнього застосування, адже вже давно були з ними знайомі. 


«Я буду використовувати отримані знання і використовувати вправи і завдання, що подані у методичному пораднику із студентами під час вивчення психолого-педагогічних дисциплін», – каже учасниця тренінгу Ірина Єнгаличева.


Ще одна учасниця тренінгу Тетяна Ісак додає: «Планую запровадити активності в своїй навчальній та виховній діяльності, а також рекомендувати дану платформу та матеріали своїм колегам для спільного впровадження в практику принципів ОДГ/ОПЛ».


Тренінг пройшов у межах ініціативи «Стаємо сильнішими разом», що покликана допомогти дітям, які постраждали від війни.


Сайт ініціативи: https://www.together.decide.in.ua


Останні публікації

bottom of page