top of page

Реалізація базових принципів ОДГ/ОПЛ у змісті післядипломної педагогічної освіти

21 лютого в Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних  кадрів  проведено круглий стіл «Громадянська відповідальність учителя Нової української школи: реалізація базових принципів ОДГ/ОПЛ у змісті післядипломної педагогічної освіти» для науково-педагогічних працівників кафедри суспільно-гуманітарної освіти.




Тренери проекту DOCCU Світлана Ковальова та Світлана Мірошник зосередили увагу науково-педагогічних працівників на ключовій громадянській компетентності як функції демократичного освітнього середовища.


У ході роботи учасники моделювали  навчальні ситуації засновані на принципах і прийомах освіти для демократичного громадянства і освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ), виконували інтерактивні вправи, пов’язані із засвоєнням  знань про громадянську відповідальність, вправи для розвитку розуміння і ставлення до громадянської відповідальності та вправи через здобуття практичного досвіду громадянської відповідальності. Педагоги розглядали реалізацію наскрізної змістової лінії «Громадянська відповідальність» у рамках практики викладання окремих предметів освітніх галузей. У цьому контексті вони відзначили практичне значення та спрямованість міжнародної освітньої онлайн-платформи «Живемо в демократії» https://www.living-democracy.com.

Останні публікації

bottom of page