top of page

Реконструкція інклюзивно-ресурсного центру в Бородянці

Селище Бородянка, що знаходиться за 35 км від столиці, після російської окупації перетворилося на руїни. Відновити тут інфраструктуру допомагає Уряд Швейцарської Конфедерації.


Реконструкція місцевого інклюзивно-ресурсного центру – один із проєктів відновлення, що реалізується Посольством Швейцарії в Україні спільно з Проєктом DECIDE та компанією «Астарта-Київ». В ІРЦ вже відновили обладнання на першому поверсі та облаштували укриття, що відповідає усім сучасним вимогам – для цього залучили спеціалістів з інклюзії та будівництва. Разом із КОДА вставили нові вікна на другому поверсі. Їх вибило внаслідок вибуху снарядів неподалік та уламків ракети. Попереду ремонт на 2-му поверсі приміщення – у Бородянській ТГ багато людей з числа ВПО, зокрема стрімко зростає відсоток дітей з особливими освітніми потребами серед дітей дошкільного віку. Перед громадою стоїть гостра потреба у створенні центру раннього втручання.

Бородянську ТГ, зокрема ІРЦ, відвідала Андреа Штудер, заступниця гендиректорки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та керівниця напряму співробітництва з країнами Близького Сходу, Північної Африки та Європи. Вона поспілкувалася з місцевою владою, а також ознайомилася із роботою ІРЦ.


Сьогодні центр надає послуги для більш як 200 дітей з особливими освітніми потребами. Їхня кількість постійно зростає через війну. Щоб надавати якісні послуги в таких умовах, Проєкт DECIDE організував для фахівців ІРЦ програму підвищення кваліфікації. Так, 21 фахівець (консультант) ІРЦ із Бородянської територіальної громади та сусідніх громад успішно пройшли програму «Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у територіальних громадах, що постраждали від війни».

Останні публікації

bottom of page