top of page

Серпнева конференція «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021»

Цьогоріч в онлайн-форматі 18 серпня стартувала Серпнева конференція «Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021».


Організацію конференції підтримало Посольство Швейцарії в Україні в рамках Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, який впроваджується Консорціумом ГО DOCCU та Цюріхським педагогічним університетом.


На щорічному освітянському форумі спікери розказали про особливості організації протиепідемічних заходів у закладах освіти у період карантину; про рекомендації щодо організації освітнього процесу 2020-2021 н.р. в дитсадках, школах, профтехах, коледжах та університетах в умовах пандемії; про міжнародні стандарти повернення шкіл до навчання в умовах пандемії.


Старша радниця Посольства Швейцарії в Україні Айлін Хофштеттер виступила на Всеукраїнській серпневій конференції-2020. Вона зазначила, що у Швейцарії з 10 серпня учні повернулись до шкіл. Загальне правило для всіх – дотримуватись соціальної дистанції у півтора метра. Якщо ж це неможливо, то у багатьох кантонах обов’язковим є носіння масок в школах як під час уроків, так і під час перерви, часте провітрювання та інші заходи з дезінфекції.


«У світі у жодної країни немає готових «рецептів» щодо того, як почати новий навчальний рік — їх немає ані в Україні, ані в Швейцарії. Ніхто не був готовий до цих нових викликів! Важливо сьогодні об’єднати зусилля вчителів, учнів, батьків, керівників шкіл і всього суспільства. Швейцарія проходить сьогодні той же шлях, що і Україна, і весь світ. Віримо, що наша сила в єдності і солідарності!» — сказала пані Хофштеттер.

Останні публікації

bottom of page