top of page

Стратегія розвитку освіти на 2023-2027 роки в Івано-Франківській області

15 грудня 2022 року Івано-Франківська обласна державна адміністрація організувала стратегічну сесію «Сталий розвиток освіти в Івано-Франківській області». Команда Проєкту DECIDE презентувала проєкт Стратегії розвитку освіти на 2023-2027 роки.


У стратсесії взяли участь очільники та представники департаментів ОВА. Зокрема, Богдан Футерко, заступник голови Івано-Франківської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, та Віктор Кімакович, директор Департаменту освіти і науки Івано-Франківської ОДА. Вони закцентували на важливості планування розвитку освіти, а також на необхідності налагодження ефективної комунікації між управлінцями обласного рівня та місцевого – рівня територіальних громад.

Проєкт Стратегії відновлення та розвитку освіти регіону, що охоплює 2023-2027 роки, передбачає такі стратегічні цілі:

– діти мають рівний доступ до дошкільної освіти;

– якісна та доступна шкільна освіта формує необхідні компетентності для життя та самореалізації випускників;

– позашкільна освіта забезпечує гармонійний та всебічний розвиток дітей та підлітків;

– якість профосвіти задовольняє потреби роботодавців та економіки регіону.


У межах стратсесії команда Проєкту також поділилася результатами напрацювань робочої групи щодо уніфікованих критеріїв та індикаторів розвитку освіти. Саме вони допомогли комплексно підійти до аналізу стану освіти у регіоні та планування розвитку освіти.


Зі свого боку Роман Зуб’як, ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, заявив про готовність закладу, у партнерстві з Проєктом DECIDE, сприяти реалізації ініціатив, що спрямовані на професійний розвиток педагогів.


Як результат стратсесії маємо підтримку проєкту документа. Сторони домовилися, що у найкоротші терміни спільно допрацюємо його для подальшого затвердження.



Останні публікації

bottom of page