top of page

У Київській області для майбутніх соціальних робітників проведено музейний урок: «Я – громадянин України – європейської країни. Визначні українці в світі – гордість нашої держави»

5 вересня 2017 року в  музеї історії освіти Київщини «Академії неперервної освіти» (м. Біла Церква) відбувся музейний урок: «Я – громадянин України – європейської країни. Визначні  українці в світі – гордість нашої держави». Музейний урок проведено для студентів першого курсу спеціальності «Соціальна робота» Білоцерківського  гуманітарно-педагогічного коледжу. Захід проведено в рамках освітньо-патріотичної акції «Україна – це Європа».


Для підготовки заходу були використані навчально-методичні матеріали з впровадження громадянської освіти у навчальних закладах – методичний комплект посібників Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини, розроблений в межах проекту DOCCU, який реалізується в закладах освіти Київської області. Зокрема:

  • «Зростаємо у демократії». Плани уроків для початкового рівня з питань демократичного громадянства та прав людини. Розділ 2: Різноманіття та плюралізм: Вдома у Європі.

  • «Живемо у демократії». Плани уроків з питань освіти для демократичного громадянства та освіти прав людини для загальноосвітніх навчальних закладів. Розділ 3: Різноманітність та плюралізм. Як люди можуть жити разом у мирі?


Проведений захід сприяв формуванню причетності до європейських цінностей та європейського громадянства, розвитку громадянської позиції, усвідомленню власної долі й значення в житті суспільства, розширенню знань про Європейський Союз.

Останні публікації

bottom of page