top of page

Учителі зарубіжної літератури розвивали професійні компетентності у галузі освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини

18 лютого учителі зарубіжної літератури на курсах підвищення кваліфікації навчались демократії на курсі «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» разом з тренером проекту DOCCU в Львівській області Анною-Марією Богосвятською. Під час занять використовувались матеріали Розділу 2 та Розділу 3 (с. 25-53, с.139-161) посібника «Навчаємо демократії», який знаходиться у вільному доступі на освітньому онлайн-ресурсі http://www.living-democracy.com.ua/.


Учасники тренінгу виконували завдання у формі рольової гри, визначали способи використання основного демократичного права – свободи слова і висловлювання у всіх сферах шкільного життя. Корисними для педагогів виявилися вправи «4 кути», «Особиста символіка», «Перегони на повітряних кулях», «Питання – відповіді», «Словник Священних Слів патріота», «Що я даю людям і чого від них чекаю», що надавали можливість підвищення професійної компетентності у галузі освіти демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ).

Останні публікації

bottom of page