top of page

Управління школою в умовах демократичних перетворень

7 вересня естафета проведення семінарів-тренінгів у Івано-Франківскій області перейшла на опільську землю. У рамках співпраці з Рогатинським методичним центром (завідувач методичного центру Наталя Лівіновська) для заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи Рогатинського ройону майстер-тренери  проекту DOCCU Ольга Нижник та Світлана Клімковська провели семінар-тренінг з теми «Управління школою в умовах демократичних перетворень».


Учасники заходу опрацьовували важливі освітянські виклики, що задекларовані щойноприйнятим Законом «Про освіту». Особливі маркери розставлялися на виборі напрямів демократичних перетворень, ролі адміністрації школи та педагогів як агентів задекларованих змін. Особливий інтерес викликала теорія ненасильницької комунікації та використання цієї теорії в роботі як з учителями, так і учнями.


Через інтерактивні форми взаємодії напрацьовані моделі демократичної школи; проаналізовано, якою її хочуть бачити учні, педагоги, батьки та громадськість. Майстер-тренери ознайомили присутніх з актуальними освітніми концепціями, технологіями і новими ролями вчителя нової української школи.

Останні публікації

bottom of page