top of page

Викладачів педагогічних вишів навчать розвивати громадянські компетентності

Команда DOCCU за підтримки Міністерства освіти і науки України розпочала реалізацію нового 4-го компоненту проекту, спрямованого на впровадження освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) в педагогічних вишах пілотних областей проекту. Компонент покликаний підтримати реалізацію в Україні концепції «Нова українська школа». Вже у 2018-му році заплановано підготовку перших 75-ти майстер-тренерів для підготовки  майбутніх учителів початкової школи.


Завданням проекту є впровадження освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини в освітні програми педагогічних вищих навчальних закладів. У фокусі проекту – впровадження нових методик і технологій розвитку громадянських компетентностей у викладачів та студентів – майбутніх учителів початкової школи!


Навчання унікальне тим, що 90% часу буде присвячено саме практичним вправам. Учасники навчання будуть відточувати свою професійну майстерність із застосуванням кращих європейських та вітчизняних практик. Окрім опанування нових методів та прийомів на учасників навчання очікують зустрічі з вчителями та учнями пілотних шкіл проекту DOCCU.



«Практичні елементи занять продемонструють, що демократія у школі є реальністю, і значною мірою її розбудова залежить від викладачів вищих навчальних закладів, які готують майбутніх вчителів», – зазначає головний експерт компоненту Юлія Молчанова.


«У перший день підготовки майстер-теренерів, під час опанування навчання «про», «через», «для» демократії, експерти разом з учасниками тренінгу шукали відповідь на питання: «Чи можна навчити демократії?» – та почали наповнювати «Валізу тренера» цікавим методичним інструментарієм для розвитку громадянських компетентностей», – підкреслює експерт проекту Лариса Жабенко.


«Як ми багато знаємо, але як мало вміємо зробити та показати», «Без емоцій навчати неможливо», «Як це складно – навчатися через гру» – це враження викладачів педагогічних вишів після першого дня роботи з основними поняттями та сферами освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини. У фокусі тренінгу – Нова українська школа», – ділиться враженнями головний експерт проекту Людмила Паращенко.



Команда DOCCU бажає вісім учасникам цікавого та корисного навчання!Нагадуємо, що 13 лютого в Україні запущено нову освітню платформу з ОДГ/ОПЛ для учителів, керівників шкіл, учнів та батьків «Живемо в демократії» www.living-democracy.com.ua.

Останні публікації

bottom of page