top of page

Викладання суспільствознавчих предметів в умовах освітніх змін

21 серпня 2017 року на базі «Академії неперервної освіти» (м. Біла Церква) проведено інструктивно-методичну нараду «Викладання суспільствознавчих предметів у 2017/2018 навчальному році» для методистів районних (міських) методичних кабінетів, центрів, керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів історії та правознавства.

Учасники наради активно обговорили оновлені на основі компетентнісного підходу навчальні програми та Методичні рекомендації МОН України щодо організації навчально-виховного процесу на заняттях предметів суспільно-гуманітарного спрямування. Звернули увагу і на нормативно-правове та програмно-методичне забезпечення викладання предметів суспільствознавчої галузі, а також на актуальні питання історичної та правової освіти.


Під час виступу Тетяна Гребенчук, майстер-тренер проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU», ознайомила присутніх з актуальними освітніми концепціями, технологіями і завданнями  вчителя  в умовах викладання в новій українській школі.


У ході наради педагогічним колективом були розглянуті такі питання:– нова демократична школа як потреба і реальність у вимірах суспільного оновлення;

– ролі сучасного педагога в зміні освітніх пріоритетів;

– нові освітні технології в новій українській школі;

– наскрізні демократичні змістові лінії в новій українській школі.


Учасники заходу були ознайомлені з методичним інструментарієм, який можна використовувати задля реалізації наскрізної змістової лінії «Громадянська відповідальність» оновлених програм 5-9 класів.



Останні публікації

bottom of page