top of page

Як у Чернігові реалізують проєкт KOLO Clubs 2.0

Уже встигли вам трохи розповісти про наші локації в межах проєкту KOLO Clubs. Настав час поділитися деталями про кожну з них.


Сьогодні в центрі уваги – KOLO-клуб у Чернігівській ТГ. Це одна з найбільший локацій, а знаходиться вона на базі однієї зі шкіл. За три місяці тут активності охопили більш як тисячу дітей. Охочих ще більше, тож поділили на зміни. Так, кожна триває 2 тижні та нараховує до 200 дітей.


Які ж заходи організували на локації за літо?


1. Розробили дизайн проєкту локації KOLO-клубу та провели голосування за найкращий проєкт. Наразі команда спеціалістів DOCCU розробила необхідну документацію, згідно якою міська рада Чернігова проводить закупівлю ремонту приміщення під створення KOLO-клубу. Із нетерпінням очікуємо на початок ремонту.


2.  За три місяці проєкту 212 освітян пройшли навчання з надання домедичної допомоги, із безпеки в укриттях, із цивільного захисту і психологічної підтримки. Тепер вони можуть застосовувати свої знання та навчати дітей цьому.


3. Водночас шкільні психологи пройшли навчання щодо психологічної стресостійкості. Отримавши рекомендації фахівця, вони можуть допомагати у громаді і дітям, і їхнім батькам.


4. Діти майже все літо у клубах займаються рухливими, настільними, творчими та інтелектуальними іграми, малюванням. На локаціях постійно відбуваються цікаві квести та психологічні тренінги, заняття про права людини і демократію та з англійської мови. Крім того, діти вивчають історію своєї громади, Чернігівщини та України, а також робототехніку. За відгуками учасників, найбільше у клубах їх зацікавило акторське мистецтво, заняття з малювання та розробка проєктів.


У межах KOLO-клубу у дітей та їхніх батьків є можливість отримати консультації шкільного психолога та необхідну підтримку.

«Табір надає дітям зокрема відчуття групової підтримки та спільності, що важливо у складний період війни. Подібні заняття допомагають побороти тривогу, підвищити стійкість до стресу та зберегти психічне здоров’я навіть в умовах небезпеки та невизначеності», – пояснює Катерина Новік, шкільна психологиня.


А ще тішить той факт, що понад 80% дітей за час перебування в KOLO-клубі знайшли собі нових друзів.


Часті повітряні тривоги не завадили гарному настрою та планам активно і весело провести час у KOLO-клубі. Про це чимало цікавих відгуків отримала наша команда.

Останні публікації

bottom of page