top of page

11 мільйонів гривень на дитячі мрії для розвитку громад

4 листопада завершили святковий марафон онлайн-зустрічей із 12 територіальними громадами, які брали участь в конкурсі «Громадський бюджет на дитячі мрії» від Проєкту DECIDE. Така ініціатива передбачає співфінансування учнівських проєктів. Усього на здійснення дитячих мрій виділили 11 мільйонів гривень – 70 млн з боку Проєкту DECIDE та відповідно 40 млн від громад.


Ознайомитися із проєктами-переможцями можна на нашому спеціальному сайті: https://kidsprojects.decide.in.ua/


Позаду – вже рік активної і напруженої роботи. Спершу було організовано для шкільних команд серію тренінгів і хакатонів, шкільні команди навчилися розробляти проєктні пропозиції, які передбачають зміни на краще у своїх класах, школах і громадах. «Не чекати, а діяти» – ось такий їхній девіз.

Коли ідеї були готові, у громадах стартувало голосування. Голосування було як у паперовій формі, так і на електронній платформі e-DEM. Тепер залишився останній етап – реалізація проєктів.


«Дитячі мрії мають здійснюватися! Навіть в умовах повномасштабної війни, ми, дорослі, працюємо над цим завданням. Вдячні за підтримку Посольству Швейцарії в Україні, усім громадам-партнерам, які у часи війни дбають про майбутнє своїх дітей, і продовжуємо нашу активну співпрацю. Вірю, що всі проєкти реалізуємо вчасно. І вже незабаром разом відсвяткуємо Перемогу України», – звернулася Валентина Полторак, менеджерка Проєкту DEСIDE.

Шкільні команди отримали сертифікати не лише на реалізацію проєктів «Громадський бюджет на дитячі мрії», а й на соціальні мініпроєкти в межах пілотування курсу за вибором «Навчаємось жити в громаді». У закладах освіти громад-партнерів проєкту протягом 2021/22 навчального року викладали такий курс для учнів 8(9) класів. У його межах школярі зустрічалися із місцевою владою та працювали над 2 проєктами – дослідницьким і соціальним. На реалізацію останнього команда DECIDE виділила кожній громаді грант у розмірі 15 тисяч гривень. Решта – від громади, адже тут також діє принцип співфінансування.


Ще один плюс таких ініціатив – їхня реалізація сприятиме згуртуванню усієї громади, зокрема інтеграції внутрішньо переміщених осіб. Так, адже серед учнів багато новоприбулих дітей, які вже активно долучаються до змін у територіальних громадах.


Дякуємо усім нашим колегам і партнерам з громад-партнерів Проєкту, які були поруч весь цей час! Зокрема, менеджменту і регіональним командам Проєкту DECIDE, експертам і тренерам.

Хочемо подякувати за активність і підтримку учасникам шкільних команд та усім мешканцям громад-учасників конкурсу, які активно голосували на підтримку дитячих мрій:

– Полтавщини: Білоцерківська, Терешківська, Мачухівська та Решетилівська територіальні громади.

– Одещини: Кілійська, Визирська, Нерубайська та Красносільська територіальні громади.

– Івано-Франківщини: Галицька, Дубовецька, Білоберізька та Ворохтянська територіальні громади.


Пишаємося і вітаємо переможців!


Останні публікації

bottom of page