top of page

5 громад Одещини пройшли тренінг з проєктного менеджменту в межах ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА»

В межах ініціативи проєкту DECIDЕ з відбудови шкіл, які постраждали під час бойових дій, у 5 громадах Одеської області провели тренінги з написання проєктів. Майбутні проєкти будуть присвячені облаштуванню шкільних укриттів та їхньому використанню як освітніх хабів.


Тренінги зібрали понад 160 учасників з 5 громад-партнерів Ініціативи Проєкту DECIDE в Одеській області:


  • Білгород- Дністровської;

  • Красносільської;

  • Визирської;

  • Авангардівської;

  • Подільської.


Освітні хаби DECIDE створюються з молоддю та для молоді. Тому до команд-учасниць тренінгу долучились учні та вчителі.


Разом з експертами DECIDE шкільні команди вчилися проєктному менеджменту та дізнавалися, як долучитися до прийняття рішень у своїх громадах. Вони креативили щодо дизайну майбутнього простору, створювали концепції зон для навчання та дозвілля, які б вони хотіли бачити в укритті.


Далі шляхом голосування з усіх заявлених проєктів у кожній громаді оберуть проєкти-переможці, які буде втілено під час облаштування і наповнення хабів в укриттях.


Проведення тренінгів на Одещині є етапом реалізації масштабної ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА».Такі тренінги також проводяться у відібраних громадах Чернігівської та Полтавської областей.


Довідково.


«DECIDE: ВІДБУДОВА» – це ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що передбачає підтримку постраждалих від бойових дій територіальних громад Чернігівської, Одеської та Полтавської областей в облаштуванні шкільних укриттів, шкіл та інклюзивно-ресурсних центрів. Для цього Швейцарія надає допомогу Україні у розмірі 4,3 млн франків (приблизно 172 млн гривень).


У межах ініціативи було обрано 15 територіальних громад-учасниць у Чернігівській області, а також по 5 – в Одеській та Полтавській. Відібрані громади отримали грант на облаштування шкільного укриття та створення освітнього хабу на його базі (закупили меблі, оргтехніку, обладнання тощо), а також отримали експертну підтримку цього процесу. Для громад також проведуть тренінги з проєктного менеджменту та фандрайзингу.


Крім цього, DECIDE реалізує 2 пілотні спецпроєкти. Перший передбачає відновлення школи №13 у Чернігові, в якій навчається понад тисяча учнів, зокрема діти із двох зруйнованих місцевих шкіл. Другий - стосується реконструкції Бородянського інклюзивно-ресурсного центру (Київська область).


Докладніше про ініціативу: bit.ly/decide-vidbudova


Останні публікації

bottom of page