top of page

«DECIDE: Відбудова»: у Полтавській області завершились тренінги з написання проєктів

Понад півтора десятки проєктів з облаштування укриттів напрацювали учні Полтавщини під час тренінгів, організованих в межах ініціативи «DECIDE: Відбудова». До навчання проєктному менеджменту долучилися понад 160 учасників з 5 громад-партнерів ініціативи проєкту DECIDE.


Так, тренінги з написання проєктів відбулися у таких громадах:


  • Миргородська;

  • Терешківська;

  • Полтавська;

  • Решетилівська;

  • Великобудищанська.


Під час тренінгу учні та учениці отримують можливість долучитися до відбудови своїх шкіл та громад. Разом з експертами DECIDE шкільні команди вчаться проектному менеджменту та дізнаються, як долучитися до прийняття рішень у своїх громадах. Вони «креативлять» щодо дизайну майбутнього простору, концепцією зон для навчання та дозвілля, які б вони хотіли бачити в укритті. Далі шляхом голосування визначать проєкт-переможець.


Серед дитячих ідей з облаштування шкільних укриттів, які у майбутньому можна буде використати як освітні хаби: кіноклас, зони емоційного комфорту, спортивні куточки, музичний клас, зони для навчання та дозвілля, що обладнані сучасними технологіями.


***

Довідково.


«DECIDE: ВІДБУДОВА» – це ініціатива Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що покликана допомогти громадам Чернігівської, Одеської та Полтавської областей у відновленні шкіл та облаштуванні шкільних укриттів.


Крім цього, DECIDE реалізує 2 пілотні спецпроєкти. Перший передбачає відновлення школи №13 у Чернігові, в якій навчається понад тисяча учнів, зокрема діти із двох зруйнованих місцевих шкіл. Другий – стосується реконструкції Бородянського інклюзивно-ресурсного центру (Київська область).


Докладніше про ініціативу: bit.ly/decide-vidbudova


Останні публікації

bottom of page