top of page

Демократична модель сучасної школи

Яким чином утверджувати демократичні цінності в шкільній системі освіти, вели дискусію вчителі християнської етики, що навчалися на курсах підвищення кваліфікації у Львівському обласному інституті післядипломної освіти, які проходили з 30 жовтня по 3 листопада 2017 року.


Однозначно, демократичні цінності – це потреба часу, це те, чого очікує сучасна школа зокрема та українське суспільство загалом. Які мають бути засоби формування громадянських компетентностей у учнів, яким чином їх якісно реалізувати в шкільній системі освіти – це ті нагальні питання, над якими працювали вчителі протягом кількох днів.


Разом з тренером проекту DOCCU Галиною Сохань педагогам вдалося змоделювати життєві ситуації зі шкільного життя, які якраз окреслили шляхи утвердження громадянських

компетентностей, а це права людини, повага до людської гідності, громадянська відповідальність тощо. У вирішенні важливих питань та моделюванні життєвих ситуацій у допомозі стали посібники з серії «Живемо в демократії» (автор Рольф Голлоб та інші).



Останні публікації

bottom of page