top of page

Розпочато відбір територіальних громад для організації літніх клубів у межах ініціативи DECIDE Summer Clubs – 2024 «Ми вдома – ми в Україні»

Громадська організація «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (далі – ГО «ДОККУ») у рамках впровадження Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» (далі – Проєкт DECIDE) оголошує Відбір територіальних громад для проведення літніх клубів за підтримки Проєкту DECIDE (далі – Відбір).


Відбір

У рамках Відбору буде обрано 25 територіальних громад, у яких в період з червня по серпень 2024 року заплановано проведення літніх активностей при закладах освіти. За підтримки Проєкту DECIDE у територіальних громадах будуть створені DECIDE Summer Clubs 2024 «Ми вдома – в Україні».


Громади, які пройдуть відбір, отримають від проєкту DECIDE набір матеріалів для проведення активностей у наступному асортименті:


  • комплект методичних розробок щодо організації літніх клубів для дітей в громадах з демократії та прав людини, попередження конфліктів, психологічної підтримки, безпеки, рухової активності тощо;

  • спортивний інвентар;

  • набір розвиваючих ігор та книжок;

  • канцтовари і принтер;

  • обладнання та безкаркасні меблі, щоб облаштувати зони відпочинку на відкритому просторі.


Звертаємо увагу, що кожна громада-переможець відбору отримає один набір матеріалів, розмір якого залежатиме від планової кількості залучення дітей за трьома категоріями:


  • від 50 до 100 дітей;

  • від 100 до 200 дітей;

  • понад 200 дітей.


Для організаторів роботи літніх клубів, залучених вихователів та педагогічних працівників та інin[ буде проведено серію тренінгів з громадянської освіти, зокрема освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини (ОДГ/ОПЛ) та всебічний розвиток особистості.


Умови та порядок проведення Відбору

До участі у Відборі запрошуються територіальні громади областей, які відповідають таким критеріям:


✔ безпека – наявність обладнаних захисних споруд цивільного захисту у закладах освіти, у яких буде організовано літні активності;

✔ інституційна спроможність – громади залучатимуть педагогів-організаторів, психологів, соціальних педагогів, вихователів та ін.;

✔ перевагу у відборі буде надано надано громадам, які планують провести понад 2 десятиденні зміни літніх клубів та охопити більшу кількість дітей.

Територіальні громади областей, частина яких тимчасово окупована або на території яких ведуться активні бойові дії (згідно переліку) не можуть брати участь у відборі з урахуванням безпекових умов.


Хто може стати учасником Відбору?

– територіальна громада


Хто може подавати заявку-анкету?

– представник/ця органу управління освітою (або іншого уповноваженого органу територіальної громади)


Хто НЕ може подавати заявку-анкету?

– фізичні особи (вчителі, батьки, мешканці громади тощо)

– заклади освіти

– громадські організації та інші неурядові організації


Які терміни подачі анкети?

з 22 квітня по 10 травня включно


Як будуть визначатись переможці?

– територіальні громади, які отримають найбільше балів під час оцінки анкет, будуть запрошені на співбесіди;

– під час співбесіди буде додатково оцінюватись спроможність та мотивація учасників Відбору.


Хто стане переможцем?

25 територіальних громад, у яких буде організовано літні клуби за категоріями:

*до 100 дітей;

*від 100 до 200 дітей;

*понад 200 дітей.


Для участі у Відборі учасники мають заповнити анкету учасника відбору територіальних громад для організації літніх клубів у межах ініціативи DECIDE Summer Clubs 2024 «Ми вдома – в Україні» за посиланням https://forms.gle/uQvPYjCKjyk5QhF47


Термін подачі заявок для участі Відборі – з 22 квітня по 10 травня 2024 року включно.


Комісія з відбору обере територіальні громади, які відповідатимуть встановленим вище умовам Відбору. Результати Відбору будуть опубліковані на офіційних сайтах та сторінках у Фейсбуці Проєкту DECIDE.


Будь ласка, зверніть увагу, що:


✔ рішення комісії не підлягає перегляду;

✔ подані матеріали не підлягають заміні, редагуванню та поверненню.


Більше інформації про Проєкт DECIDE – за посиланням: https://decide.in.ua


Останні публікації

bottom of page