top of page

Повага до гідності людини, формування демократичного середовища в освітньому закладі – основний меседж курсів підвищення кваліфікації вчителів Львівської області

Протягом двох тижнів навчання (16-27 жовтня) вчителі християнської етики були активними учасниками українсько-швейцарського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні».


Зокрема педагоги, скориставшись посібниками з серії «Живемо в демократії» авторства Рольфа Голлоба та ін., вчилися формувати демократичне середовище в школі, моделювати демократичне самоврядування у сфері освіти, умовно залучивши до цього учнів, батьків, вчителів.


Наскільки важливою є повага до гідності і прав кожного учасника освітнього процесу, яким способом досягати успіху в освітній сфері через громадянські компетентності – це те чого тренери проекту DOCCU Галина Сохань та Ігор Гусаков вчилися разом з педагогами. Відкритість до діалогу, бажання через освіту для демократичного громадянства (ОДГ) та освіту з прав людини (ОПЛ) змінювати себе і середовище навколо себе, формувати демократичні цінності у суспільстві через освіту – основні меседжі дискусій педагогів. Учасники семінару працювали єдиною командою. Багато дискусій, креативних думок, власних історій успіху зробили навчання на семінарі ефективним та цікавим.



Останні публікації

bottom of page