top of page

Уряд вніс зміни до норм і Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

  • Фото автора: Катерина Лукомська
    Катерина Лукомська
  • 15 жовт.
  • Читати 1 хв

Уряд вніс зміни до норм і Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою №305 від 24.03.2021.


Зміни адаптують норми і Порядок організації харчування до умов воєнного стану, зокрема:

  • визначають рекомендований перелік і норми споживання харчових продуктів для школярів, педагогічного та іншого персоналу у разі перебування в укритті;

  • на період перебування в укритті, як виняток, дозволяють не дотримуватися у повному обсязі норм споживання основних груп харчових продуктів та меню;

  • дозволяють на час дії воєнного стану та у разі перебування в укриттях замінювати гаряче харчування готовими харчовими продуктами;

  • врегульовують створення в укриттях запасу води та харчових продуктів, у тому числі тривалого зберігання (не менше ніж на 48 годин безперервного перебування);

  • дозволяють списання продуктів або страв, непридатних до використання або вживання, зокрема внаслідок впливу обставин воєнного стану, та покладають на бракеражну комісію повноваження приймати рішення щодо подальшого використання або списання продуктів;

  • визначають порядок організації харчування у захисних спорудах, вимоги до облаштування відповідних зон тощо.


Окрім цього, у документі уточнено деякі норми харчування та вимоги до облаштування зон харчоблока за технологічними моделями та передбачено інші зміни.


Вже готуємо для вас розлогий аналіз змін!


Детальніше за посиланням.


Проєкт DECIDE впроваджується ГО DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Останні публікації

bottom of page