top of page

В Одеській області завершилась підготовка вчителів 60 пілотних шкіл з освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини

30-31 березня 2016 року на базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів відбувся завершальний модуль семінару-тренінгу «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» для учителів пілотних 60 шкіл області за проектом DOCCU.



Із вітальним словом до учасників семінару звернулась головний експерт проекту в Одеській області Любов Задорожна, кандидат філософських наук, заступник директора ООІУВ з науково-методичної та навчальної роботи, головний експерт проекту. Вона розповіла про реалізацію проекту в регіоні за період 2014-2016 років, а також окреслила плани та перспективи розвитку проекту.


Протягом курсу навчання з вчителями області працювали експерти проекту Оксана Левчишена, завідувач кафедри Одеського ОІУВ, кандидат історичних наук, та Олена Чабан, старший викладач Одеського ОІУВ. Тренери Олена Котенко, Наталя Кравець, Лариса Кононенко, В’ячеслав

Майорський, Олександр Герега, Сергій Настечин, Денис Левчишен, проводячи семінар, акцентували увагу на тому, що школа виступає мікромоделлю суспільства, у якій учень на власному досвіді навчатиметься бути активним та відповідальним громадянином держави.


У роботі другого семінару-тренінгу взяли участь 60 вчителів з навчальних закладів Одеської області. Нагадаємо, що серед пілотних шкіл, задіяних у проекті, представлені 60 навчальних закладів з усіх районів області.


У процесі обговорення кожна група мала можливість виявити сильні та слабкі сторони в роботі вчителя, визначити основні критерії менеджменту та організації уроку з демократичної точки зору, розглянути різні методи викладання основ демократії та прав людини. Тренери проекту й надалі підтримуватимуть вчителів та керівників пілотних шкіл області на шляху впровадження демократичних змін. Вже найближчим часом ми із захопленням очікуємо відгуки учителів щодо кращих практичних методів з розвитку громадянських компетентностей, які вони застосовували в класі.


В цілому учасники пройшли курс навчання в обсязі 32 години за очною і 40 годин за дистанційною формами навчання й отримали відповідні сертифікати.


Вітаємо освітян Одеської області і бажаємо натхнення у вихованні нового покоління активних й відповідальних громадян!

Останні публікації

bottom of page