top of page

Як на Полтавщині діти створюють соціальні проєкти та змінюють громаду

Мобільний кінотеатр, коворкінг-центр, сучасні лабораторії, тренажерно-спортивний комплекс та центр цифрових освітніх технологій. Усі ці проєкти створили діти Білоцерківської територіальної громади, що на Полтавщині, в межах ініціативи проєкту DECIDE «Громадський бюджет на дитячі мрії».


Білоцерківська громада пройшла конкурсний відбір до територіальних громад-партнерів проєкту DECIDE ще 2021 року. Тоді встигли провести кілька навчань, на яких дітей вчили писати соціальні проєкти, розробляти кошторис та презентувати свої ідеї громаді.


«Попри на те, що ця справа вимагає затрат часу, дітей це окриляє. У такий спосіб вони усвідомлюють свою значущість, вчаться працювати в команді, формулювати та висловлювати своє бачення і шляхи реалізації проблем, переконувати інших у правильності своєї думки», – розповідає про важливість ініціативи Людмила Якименко, начальниця відділу освіти Білоцерківської сільської ради.


Коли почалося повномасштабне вторгнення, роботу над проєктом призупинили.


Як Білоцерківська громада продовжила втілювати мрії дітей разом з DECIDE? Читайте у новому матеріалі порталу «Децентралізація».


Comments


Останні публікації

bottom of page