top of page

Ініціатива «Громадський бюджет на дитячі мрії» – досвід Ворохтянської громади (відео)

У Ворохтянській громаді діти дуже хотіли покращити умови у навчальних закладах. Тож як тільки дізналися про ініціативу “Громадський бюджет на дитячі мрії” від Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, громада одразу ж вирішила взяти в ній участь.


Для дітей та дорослих проєкт став школою демократії. Адже найкращі ідеї обирали шляхом голосування, далі агітували та залучали громаду до голосування, а після разом втілювали в життя проєкти.


З яких же етапів складався цей шлях до перемоги?


  • тренінги та хакатон для шкільних команд з проєктного менеджменту;

  • написання проєктів та їх презентація на хакатонах;

  • оприлюднення проєктів на електронній платформі та на сайті kidsprojects@decide.in.ua;

  • агітація, під час якої діти вчилися відстоювати власні ідеї;

  • голосування школярів та жителів громади та оголошення переможців.


В результаті, діти й дорослі повірили в свої сили змінити школи і громаду на краще!


Реалізовано більше десятка дитячих проєктів-мрій! Серед них – лаундж-зона у ліцеї, креативний коридор, куточок самопізнання, оновлення бібліотеки, радіо, нова система відеонагляду та спортивне обладнання. Тепер, як зізнаються діти, їхній ліцей нагадує навчальних заклад з американських фільмів.


Чекайте нові відео історії про шкільні громадські бюджети, і вже скоро презентуємо новий порадник про те, як впровадити цей інструмент у вашій громаді!


Відео про Ворохтянську громаду вже на ресурсах DECIDE!


****

"Громадський бюджет на дитячі мрії" – це ініціатива проєкту DECIDE, реалізована у співпраці з громадами-партнерами. Вона передбачає співфінансування проєктів, розроблених шкільними командами у 12 громадах країни.






Останні публікації

bottom of page