top of page

Молодь хоче бути корисною

14 грудня відбулося третє засідання Школи громадянської партиципації «Усі в Дії», темою якого було «Молодь хоче бути корисною».


Важливою сферою застосування компетентностей для демократичного громадянства є соціальне проектування, яке основане на діяльнісному підході та сприяє громадянській партиципації молоді, тобто залученню учнів до прийняття рішень, які впливають на життя кожного громадянина та суспільства загалом, і спільну роботу для знаходження шляхів вирішення проблем громади.


Під час ІІ заняття учні розглядали можливість використання технології постановки СМАРТ-цілей в діяльності учнівського самоврядування. Учасники підхопили ідею та апробували її на практиці, плануючи певні заходи комісій учнівського самоврядування.


На початку ІІІ заняття були представлені СМАРТ-досягнення, які описували історії успіху позитивних практик кожної школи щодо активізації діяльності учнівських самоврядувань.

Попереду в учасників та їх шкільних колективів три місяці реалізації шкільного соціального проекту задля сприяння вирішенню певної проблеми на місцевому рівні в контексті основних цілей сталого розвитку суспільства.


Соціальне проектування – надзвичайно цінний вид діяльності не лише для учнів, а й для вчителів, батьків та місцевої громади.





Останні публікації

bottom of page