top of page

Серію тренінгів «Безпека школярів в укритті» на Чернігівщині продовжують освітяни Куликівської селищної ради

Серію тренінгів «Безпека школярів в укритті» на Чернігівщині продовжують освітяни Куликівської селищної ради.


Таке навчання організували в межах проєкту KOLO Clubs 2.0, який реалізує ГО «DOCCU» за підтримки FCA (Finn Church Aid). На одноденному тренінгу життєво необхідним навичкам дві групи учасників навчали інструктори фонду Солом’янські котики.


«Усе було просто супер! Це був надзвичайно активний та продуктивний день – ми здобули базові навички з домедичної допомоги, які надважливі в сучасних реаліях. Це і користування турнікетами, і тампонування, і накладання пов’язок та серцево-легенева реанімація. Тренінг став поштовхом для подальшого розвитку в цій сфері», – розповіла Юлія Тройно, директорка Ковчинського ліцею імені Л. П. Деполович.


У межах тренінгу відпрацювали:

– огляд постраждалих на ознаки критичної кровотечі;

– накладання турнікетів;

– тампонування поранень;

– накладання пов’язок.

«Знання, які ми отримали і закріпили на практиці, дуже цінні на сьогодні, адже в умовах війни ми повинні вміти надати домедичну допомогу, як оточуючим, так і самим собі», – поділилася Оксана Батицька, вихователька групи продовженого дня Куликівського ліцею.


Війна триває, однак вміння надавати першу допомогу може знадобитися і в найнеочікуваніший момент. І чим більше людей володітимуть такими, тим вищий шанс врятувати якнайбільше життів.


«Особисто мені майстер-клас сподобався. Отримала багато інформації, яку раніше вважала правильною та дієвою, а виявилося, що ні, – каже Алла Безкоровайна, заступниця директора Вересоцького ліцею Куликівської селищної ради. – Хотілося б частіше таких практичних зустрічей для набуття нового досвіду. Повернулася задоволеною та емоційно зарядженою!».

Останні публікації

bottom of page