top of page

У Рогатині заступники директорів шкіл та педагоги-організатори обговорювали формування демократичної культури як основи громадянського суспільства

В рамках співпраці Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  та районного методичного центру відділу освіти Рогатинської районної державної адміністрації 5 жовтня на базі Рогатинської школи майстер-тренерами проекту DOCCU Оксаною Риндич та Оксаною Фляк проведено семінар-тренінг для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів.


В процесі роботи було презентовано два стилі навчання – демократичний та авторитарний. У формі дискусій виділені переваги демократичного навчання, а відтак і врядування у школах. Адже сучасна школа – це насамперед конкурентноспроможна школа, у якій діє педагогіка партнерства: повага до гідності кожного її учасника – учня, педагога. 


Всі учасники зустрічі зазначили, що участь у проекті DOCCU – це можливість професійного навчання, розвитку і вдосконалення вчителів, і в першу чергу розвитку їх демократичної культури. І ще багато кроків треба зробити кожному для розвитку громадянських компетентностей. Адже формування демократичних цінностей відбувається на рівні свідомості. 



Останні публікації

bottom of page